Εγκαίνια γραφείου αιρέσεων Ι.Μ. Κηφισίας

Loading...


Την Κυριακή το μεσημέρι, 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ Κύριλλος, τέλεσε τα εγκαίνια του Γραφείου επί των αίρέσεων, το οποίο ευρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Ψαλιδίου Αμαρουσίου.

Ήταν παροντες ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο Αρχιερατικός επίτροπος Αμαρουσίου  Πρωτ/ρος π. Χρήστος Μαρούδας, τα μέλη της επιτροπής αντιαιρετικού αγώνος, οι εντεταλμένοι κληρικοί και τα λαικά στελέχη του Σεμιναρίου Ορθοδόξου Απολογητικής καθώς και τα μέλη που θα στελεχώσουν το Γραφείο. Μετά τον Αγιασμό, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους προσκεκλημένους. Τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών του Ναού έψαλλαν τα κάλαντα μπροστά στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Ακολούθησε κέρασμα στην κεντρική  αίθουσα του Κέντρου και τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της επιτροπής αντιαιρετικού αγώνος Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος εν συντομία ανεφέρθη στους αγώνες για την προστασία  της Εκκλησίας από τις αιρέσεις, από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρεθέντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια  της Εκκλησίας για την οριοθέτηση της πίστεως από την εποχή του Αποστόλου Παύλου μέχρι και σήμερα,  στον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των αιρέσεων, στην ανάγκη υπάρξεως και στελεχώσεως ενός τέτοιου Γραφείου στη Μητρόπολή μας και τέλος ζήτησε την συνεργασία όλων για την επιτυχή λειτουργία του, προς δόξα Θεού και σωτηρία του λαού Του.