Ευχαριστίες του Σπάρτης Ευστάθιου προς τους Ομογενείς Ευστάθιο και Ματίνα Βαλιώτη

Loading...


Θερμές ευχαριστίες προς τους ομογενείς μας Ευστάθιο και Ματίνα Βαλιώτη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, για την προσφορά τους σε άπορες οικογένειες της επαρχίας μας. Ακολουθεί η ευχαριστήρια ανακοίνωση:
Δια της παρούσης επιθυμούμε και δημοσίως να εκφράσουμε προς τον κ. Ευστάθιο Βαλιώτη και την προσφιλεστάτη σύζυγό του κ. Ματίνα  τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την άδολη αγάπη και το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον, που και εφέτος εκδήλωσαν για τους ενδεείς συνανθρώπους μας.

Πιο συγκεκριμένα, προσέφεραν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό για την αγορά 500 κιλών κρέατος, το οποίο θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες της επαρχίας μας, μέσω του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Η θεάρεστη  αυτή ενέργεια αποτελεί για τους ίδιους τιμή, διότι φανερώνουν πως δεν έχουν λησμονήσει μέσα στην πολύκαρπη και καλλίκαρπη βιοπάλη τους το Θεό και ότι έχουν ως στόλισμα της ψυχής τους την ουράνια αρετή της αγάπης, καθοδηγητικό δίδαγμα τον Κυριακό Λόγο «Μακάριοι οι ελεήμονες..» και κομβικό οδοδείκτη τους την αλήθεια ότι  ο κάθε εμπερίστατος δεν είναι βαρύς, γιατί είναι αδελφός μας.

Δοξολογούμε το  Θεό, διότι ακόμη και στη σημερινή χειμαζόμενη κοινωνία, όπου ο  ατομισμός και η ιδιοτέλεια πλεονάζουν, υπάρχουν άνθρωποι με ευγένεια, με διάθεση αλληλεγγύης και με αγάπη για το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.

Η φωνή της ευγνωμοσύνης μας, γιατί στέκονται κοντά στον Επίσκοπο της πατρίδας  τους και ενισχύουν πολυτρόπως το έργο της εκκλησίας μας, δίδοντας τα χέρια τους και ανοίγοντας την καρδιά τους, μεταμορφώνεται σε κραυγή και διάπυρη προσευχή προς το Δωρεοδότη Θεό, για να επιδαψιλεύει σε αυτούς και την ευλογημένη οικογένειά τους  υγεία, ευτυχία και επιτυχία σε κάθε  δραστηριότητά τους.

†Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ