Έφυγε ο Φίλης, επέστρεψαν οι Μητροπολίτες στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένα από τα βέλη στη φαρέτρα του μέχρι πρότινος υπουργού Παιδείας Νίκου  στον πόλεμό του ενάντια στην ήταν και οι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγορεύσεις της παρουσίας Μητροπολιτών στα σχολεία… Τώρα λοιπόν που ο «Σαούλ» της Ορθοδοξίας αποτελεί παρελθόν οι επιστρέφουν στα σχολικά ιδρύματα μετά βαϊων και κλάδων!

Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς επεσκέφθη χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος, προσκεκλημένος της θεολόγου του σχολείου κας Ευλαμπίας Χοπτίρη, συνοδευόμενος από μέλη του Γραφείου Νεότητος.
Ο Σεβασμιώτατος είχε σύντομη επικοινωνία με τον Γυμνασιάρχη του σχολείου και στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου. Επεσήμανε ότι η πίστη μας στηρίζεται στην Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Η Αγία Γραφή είναι το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο όλων των εποχών. Στάθηκε στην παραβολή του ασώτου και την παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Η πρώτη μιλά για την αξία της μετανοίας και η δεύτερη για την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Στη συνέχεια διάβασε και ανέλυσε διεξοδικά την παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Κατέληξε τονίζοντας ότι το Ευαγγέλιο είναι το πιο τέλειο βιβλίο που ρυθμίζει άριστα τις σχέσεις των ανθρώπων διαχρονικά.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και ο Σεβασμιώτατος απάντησε στις διάφορες απορίες τους.
Τέλος δώρισε σε όλα τα παιδιά ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης.

dsc_0001 dsc_0002 dsc_0005 dsc_0012