Ευχαριστήριο του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευσταθίου

Loading...


Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μάνης, , με μήνυμά του ευχαριστεί το λαό της περιοχής για την αγάπη που έεδιξαν προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη κυρό Χρυσόστομο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Εις την αποκαλυπτική εποχή μας, με τα πολλά προβλήματα και με τους ολίγους προβληματισμούς, παρατηρείται μεταξύ των άλλων κακών και ανησυχητική έλλειψη ευγνωμοσύνης.

Η ουράνια αυτή αρετή είναι δυσεύρετη και αν κάποιος την έχη σαν στολίδι ακριβό τον προσέχομε ιδιαίτερα και τον περιεργαζόμεθα, γιατί φοβούμεθα μήπως δεν συναντήσομε άλλη φορά τέτοιο χαρακτήρα.

Ο λαός της Μάνης αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτό τον κανόνα και απέδειξε αυτές τις ημέρες, ότι διαθέτει περίσσευμα ευγνωμοσύνης.

Οι εκδηλώσεις σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης του Ιερού Κλήρου, των αρχόντων και του φιλογενούς λαού, διά τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μάνης κυρό ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, τον οποίον ο Κύριός μας εκάλεσε κοντά του, διά να τον αναπαύση εκ των κόπων του, υπήρξαν πρωτοφανείς και εντυπωσιακές, ώστε να προβληματίσουν θετικά τους φιλοξενουμένους εις την πόλη του Γυθείου, κατά το διάστημα των τριών ημερών, από της ημέρας της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Ιεράρχου μέχρι και της ημέρας της ταφής αυτού.

Η προσέλευση πλήθους ανθρώπων κάθε ηλικίας και ιδιαιτέρως της νεολαίας μας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και μάλιστα, κατά τις θείες λειτουργίες και την αγρυπνία που ετελέσθηκαν, διά ν’ ασπασθούν με ευλάβεια το αγιασμένο χέρι του πνευματικού πατρός των είναι γεγονός που δεν πρέπει να περάση απαρατήρητο.

Διαβάστε εδώ:  Τρισάγιο των Μητροπολιτών Κυθήρων και Σύρου στο σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Εξ’ άλλου η αναφορά, εις την ζωή και την προσωπικότητα του μεταστάντος από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημερώσεως, υπήρξε σημαντική.

Επίσης συγκινητικά υπήρξαν τα συλλυπητήρια από αναριθμήτους ανθρώπους προς την Ιεράν Μητρόπολιν και διά των οποίων εξεφράζοντο τα ευγνώμονα αισθήματα, η αγάπη και ο σεβασμός, προς τον άξιο Ιεράρχη.

Δι’ όλα αυτά αισθάνομαι πιεστικό το χρέος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, να εκφράσω προς όλους σας τον δίκαιο έπαινό μου και της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως την ευαρέσκεια, διά τα ευγνώμονα αισθήματά σας προς την αγία μορφή του σεβαστού πνευματικού πατέρα.

Εύχομαι, συγκλονισμένος από τα σπάνια διά την εποχή μας αισθήματά σας, διά τον καθένα σας υγεία και μακροημέρευση δι’ εκείνον δε, αιώνια ανάπαυση «εν σκηναίς δικαίων και αγίων».

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ