Δωρεά ιεράς εικόνας στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Αρμπούνων Καλαβρύτων

Loading...


Ο «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» προχωρά σε ιεράς εικόνας στην ενορία του . Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

 

ΔΩΡΕΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΝ ΑΡΜΠΟΥΝΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»

18η Ιανουαρίου 2017

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», εις τα πλαίσια των, ελληνορθοδόξου ήθους, δραστηριοτήτων του, προσφέρει εις την ενορία του αγίου Αθανασίου Αρμπούνων Καλαβρύτων, μία προσκυνηματική ιερά εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επιγραφομένη ως «Η ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ».

Η εικόνα, διαστάσεων 138×88 εκ., αποτελεί αντίγραφο από την περίφημη παράσταση που έχει αποδώσει το μακάριο και θεομητορικό γεγονός της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, ο έμπειρος αγιογράφος, ο πανοσιώτατος ιερομόναχος Ιωσήφ, εκ της Βατοπαιδινής Σκήτεως του Αποστόλου Ανδρέου Καρεών Αγίου Όρους. Η πολυπρόσωπη και ιδιαιτέρως αφηγηματική απεικόνιση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλαισιώνεται με υμνογραφικά κείμενα από την εορτή. Επίσης εντύπωση προξενεί η παλάμη του Θεού, εντός της οποίας κλείνεται η πτερωτή και φασκιωμένη ψυχή της Θεότοκου. Κάτω από αυτή την εικαστική απόδοση αναφέρεται το όνομα του δωρητή «Δέηση Αρχιμ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΤΤΑ». Ο συγκεκριμένος κληρικός είναι μέλος του Συλλόγου μας, παρήγγειλε δε αυτήν την εικόνα να ιστορηθή εις μνημόσυνον αυτού.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα και Ποιμενάρχα κ. Αμβρόσιε και σεβαστοί πατέρες της ενδόξου και μαρτυρικής γης των Καλαβρύτων, μετά από την πλήρη σειρά ιερών σκευών, διά την τέλεσιν της αναιμάκτου θυσίας που προσεφέραμε στις 6 Δεκεμβρίου 2016 και την ευχαριστήριο επιστολή σας που ελάβαμε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, δεχτείτε και αυτή της καλαίσθητης ιερά εικόνα. Μπορεί να κοσμεί και το Μονύδριο που κατασκεύασε ο οσιωθείς Αρμπουνιώτης Χριστοφόρος Παπoυλάκος, το οποίο αφιέρωσε στην σεπτή κοίμησι και μετάστασι της υπεραγίας Θεοτόκου, που άλλωστε αποτελεί την μείζονα κατ᾿ έτος εορτή του χωριού.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου ο παραδιδούς· πρόεδρος Αθανάσιος Π. Χρονοπουλος, επίτιμος γενικός διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διά την ενορίαν Αρμπούνων ο παραλαβών· ιερεύς Γεώργιος Κοτσιάς εφημέριος του αγίου Αθανασίου των Αρμπούνων

Κοινοποίησις: Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.