Δισαρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού γερ.Προκοπίου Μερτύρη (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΣΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ

Την Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016, στο Καθολικό της Ι. Μονής Παναγίας «η Πάντων Χαρά» στο Καλέτζι Κορινθίας, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του και συνιερουργούντος του , ως και Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Γέροντος κυρού Προκοπίου (Μερτύρη) κτίτορα της Ι. Μονής και Α΄ Ηγουμένου αυτής ως και κτίτορα της Ι. Μονής Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, αναλύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα. Πριν το Ι. Μνημόσυνο και την απόλυση της Θ. Λειτουργίας έλαβε τον λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δανιήλ για την παρουσία του και για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας. Τόνισε παράλληλα την σημαντικότητα της ημέρας αυτής (Κυριακή μετά την εορτή του Αγίου Προκοπίου) για το Μοναστήρι, όπου πιστοί και πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντα έσπευδαν από όλη την Ελλάδα για να εορτάσουν την ονομαστική του εορτή. Λόγους παρηγορητικούς προς το εκκλησίασμα απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ με παραδείγματα από την Αγία Γραφή αλλά και από την Ιστορία της Εκκλησίας μας, στα οποία διαφαίνεται η παρουσία του Θεού να μην εγκαταλείπει τους δούλους Του μετά τον θάνατο ενός Διδασκάλου, Επισκόπου ή και Πνευματικού αλλά με την διάδοχη κατάσταση να συνεχίζετε και να αυξάνει το έργο προς δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του μακαριστού Γέροντα Προκοπίου Επιμνημόσυνο Τρισάγιο και το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής παρέθεσε Μοναστηριακή τράπεζα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

1107kori.jpg
1107kori1.jpg
1107kori2.jpg
1107kori3.jpg
1107kori4.jpg
1107kori5.jpg
1107kori6.jpg
1107kori7.jpg