Διπλή Σύναξη στη Μητρόπολη Θηβών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Μοναστική Σύναξη της Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Θηβών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Η Σύναξη ξεκίνησε με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων, των Γεροντισσών, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας μας. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ και επιμάνικο από τα ιερά άμφια του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, που εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Ευβοίας πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ πανοσ. Αρχιμ. π. Γαβριήλ για την βιοτή εν κόσμω του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και για τις εμπειρίες που κοντά του ο ίδιος έζησε όσο καιρό ήταν στο Μοναστήρι. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Γαβριήλ και του πρόσφερε αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα. Επίσης, ευχαρίστησε τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους μοναχούς και τις μοναχές, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και μοίρασε σε όλους ως ευλογία το βιβλίο “Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής” του Μαλχάζι Τζινόρια.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7η Μαρτίου 2018, στην Αλίαρτο σε χώρο που φιλόξενα παρεχώρησε ο Δήμος, υπό την αιγίδα και προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, γενική ιερατική Σύναξη της Τοπικής Εκκλησίας όλης της Βοιωτίας, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία των κληρικών μας μεταξύ τους, τον προβληματισμό πάνω σε ποιμαντικά και άλλα θέματα, την καθοδήγηση από τον Σεβασμιώτατο σε πνευματικά και πρακτικά ζητήματα κ.ά.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιμ.Επιφάνιος Οικονόμου στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης

Κύριος εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος πρόθυμα και φιλάδελφα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Ποιμενάρχου μας. Με σύνεση και διάκριση που φανέρωνε το βαθύ θεολογικό του υπόβαθρο και αίσθημα υψηλής ποιμαντικής ευθύνης, ο εισηγητής αναφέρθηκε στο πως οι Πατέρες μπορούν σήμερα, μέσα στη διαρκή ροή και εξέλιξη της Ορθόδοξης παράδοσης, που είναι μια ζώσα πραγματικότητα και όχι κάτι μουσειακό, να καθοδηγήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας, ιερό κλήρο και ευσεβή λαό, σε επιτακτικά προβλήματα που θέτει η εποχή μας.

Η συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε το ενδιαφέρον και τον βαθύτερο προβληματισμό του ιερατικού σώματος.

Τέλος, αφού δόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο σχετικές επίκαιρες κατευθύνσεις και οδηγίες, η σύναξη απολύθηκε μέσα σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα».tilegrafima.gr