Δημητριάδος Ιγνάτιος: Οποιος απομονώνει τους ανθρώπους είναι καταδικασμένος να απομονωθεί

Loading...


Με απόλυτη επιτυχία έγινε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 η χριστουγεννιάτικη γιορτή που συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμέΑ) και από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στην αίθουσα «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου.

Σε μία συνάντηση αγάπης, γνωριμίας και προσφοράς παρουσιάστηκε στο πολυπληθέστατο ακροατήριο ένα όμορφο, χαρούμενο και επίκαιρο πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και τα παιδιά της Σχολής. Τραγούδια, δρώμενα, ποιήματα, δώρα και κεράσματα δημιούργησαν το κλίμα της απλής και άδολης αγάπης που ήλθε να φέρει στον κόσμο ο Λυτρωτής με την ενανθρώπισή Του. Με πολλή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χαιρέτισε την εκδηλωση. Συνεχάρη όλους τους φορείς για την ωραία συνεργασία και γι’ αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση. Τόνισε πως η ενότητα είναι δρόμος ζωής για την Εκκλησία.
Όποιος προσπαθεί να ξεχωρίσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες και να τους απομονώσει για τις ιδιαιτερότητές τους καταδικάζει τον εαυτό του στο να ζήσει κι εκείνος την φρικτή στιγμή που κάποιοι άλλοι θα τον ξεχωρίσουν και θα τον απομονώσουν. Εξέφρασε τον απέραντο θαυμασμό του για τους γονείς που σηκώνουν αυτόν τον ωραίο αλλά βαρύ Σταυρό της φροντίδας αυτών των παιδιών με ειδικές ανάγκες και υποσχέθηκε πως η τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται κοντά τους με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, διότι είναι απόλυτη ανάγκη αυτά τα παιδιά να λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα και με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα! Ευχήθηκε τέλος σε όλους να διέλθουν το Άγιο Δωδεκαήμερο και υγεία και αληθινή ευτυχία στις οικογένειές του. 
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και από τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός» πως με την ανατολή του νέου έτους θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα καινούργιο τμήμα της Σχολής το οποίο θα απευθύνεται στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στο οποίο εκτός από την τέχνη της εικονογραφίας θα γίνεται στα παιδιά και από ειδική επιστήμονα μουσικοθεραπείας. 
1