Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να έχουμε πορεία μαρτυρίας και ας μη χύσουμε το αίμα μας (φωτο)

Loading...


Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Φαναρίου πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών και πιστών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι η εορτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία μας προς τα Χριστούγεννα, «καθώς προβάλλονται τρεις μορφές, μία γυναίκα, ένας Όσιος Μοναχός και ένας Επίσκοπος, που γίνονται οι δικοί μας οδηγοί για το τί σημαίνει να είσαι μέλος της Εκκλησίας, να μετέχεις στα Μυστήρια της Εκκλησίας, να ακολουθείς το δρόμο της αγάπης, τον ευαγγελικό δρόμο της πίστεως και της κοινωνίας με το Χριστό. 
Να γιατί έχουμε ανάγκη τούτη τη στάση για να δούμε αυτές τις τρεις μορφές και να πάρουμε ο καθένας ό,τι έχουμε πιο πολύ ανάγκη, να πάρουμε την εσωτερική τους χαρά, την αλήθεια και την πληρότητα, που τους καθιστούσε ευτυχείς, αν και οι συνθήκες της ζωής τους ήταν τόσο δύσκολες και αρνητικές…».

   Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε «να πάρουμε το δώρο που μάς προσφέρουν οι τρεις Άγιοι και είναι τούτη η στιγμή. Αν το νιώσουμε βαθειά μέσα μας, τότε δεν μπορεί παρά η χαρά να πλημυρίσει  την ψυχή μας. Γιατί τούτη τη στιγμή η παρουσία μας εδώ την εξαγιάζει.  Τούτη τη στιγμή είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και γινόμαστε κοινωνοί της χάριτος του Θεού. Τούτη τη στιγμή έχουμε σταθεί και κοιτάμε τους Αγίους. Και ξέρουμε πώς να πορευθούμε. Αυτό είναι το δώρο. Και είθε αυτή  η πορεία μας να είναι πορεία μαρτυρίας και ας μη χύσουμε το αίμα μας, να είναι πορεία ομολογίας και ας μην έχουμε τις γνώσεις του Ιωάννου του Δαμασκηνού, να είναι πορεία προσφοράς και θυσίας και ας μην έχουμε όλοι την ευθύνη του ποιμένα…».

   Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου.

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Νικόλαο Δεληγεώργη για την οικονομική ενίσχυση του Δεληγεώργειου Πν. Κέντρου του Ναού.

1
1
1