Δήμαρχος Λαγκαδά στην Αγιολογική Ημερίδα:Ο βίος των μαρτύρων φωτίζει τις αλήθειες της ζωής

Loading...


Στην Γ΄ Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα με θέμα “Το μαρτύριο της Αγίας Κυράννας και η Αγία Νεομάρτυρας Ακυλίνα”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αγία Κυράννα” στην Τ.Κ. Όσσας, παρευρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (28/02), ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Δ.Ε. Βερτίσκου κ. Μήττας Γεώργιος.

Η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών  «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» με τη συμμετοχή καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ολοκλήρωσε τις εόρτιες εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως προς τιμήν της Αγίας Κυράννας.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, αφού συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε σήμερα, σε μια εποχή κίβδηλων αξιών και πλαστών αναγκών, ο σύντομος βίος της Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής,το μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυράννης, μένουν να φωτίζουν τις αλήθειες της ζωής, να καθοδηγούν και να εμπνέουν πάντα, τους μικρούς και μεγάλους μας αγώνες…”.