Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Αυτό ήταν το νόημα και του φετινού Δεκαπενταύγουστου” (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο

«Κάθε γιορτή της Ορθοδοξίας αποτελεί υπενθύμιση ενός άλλου τρόπου ζωής, με περισσότερη αλληλεγγύη, αυτοσυγκράτηση, συνέπεια σε αρχές που ομορφαίνουν τη ζωή και πίστη σε αξίες που ξεπερνούν την κατανάλωση και την προσκόλληση στα μάταια και τα φθαρτά αυτού του κόσμου.

Αυτό ήταν και φέτος το νόημα του Δεκαπενταύγουστου. Και φαίνεται πως, σαν σπόρος, βρήκε έτοιμο το χώμα της ψυχής των συμπατριωτών μας. Άμποτε να γευθούμε όλοι σύντομα τους καρπούς αυτής της σποράς!» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο κήρυγμά του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σιτοχωρίου – Διδυμοτείχου, την Τρίτη 16 Αυγούστου ε.ε. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστατησε στην ακολουθία του μέθεορτου Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων.

SAM_1955.jpg
SAM_1968.jpg
SAM_1981.jpg
SAM_1985.jpg
SAM_1986.jpg
SAM_1991.jpg

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr