Διαψεύδει η Μητρόπολη Φλωρίνης την παύση από Ηγούμενο του Αρχιμ.Παϊσίου Παπαδόπουλου

Loading...


Η εξέδωσε με την οποία πως έπαυσε από τα καθήκοντα του Ηγουμένου τον .

Όπως μάλιστα τονίζεται στην ανακοίνωση διάψευσης, που χαρακτηρίζει ψευδές και ανυπόστατο το δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, «το τι θα γίνει στο μέλλον εξαρτάται από τον π. Παΐσιο».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η ιστοσελίδα eordaia.org είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «»Παύθηκε» από Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης π.Παΐσιος Παπαδόπουλος ενώ ταυτόχρονο ο Μητροπολίτης Θεόκλητος του αφαίρεσε την ιδιότητα του Πνευματικού».

Το άρθρο ανέφερε:

Στην παύση του Αρχιμανδρίτη Παΐσιου Παπαδόπουλου μέχρι πρόσφατα ηγουμένου της ΙΜ Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα Αμυνταίου, προχώρησε με απόφασή του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.

Η απόφαση “καταπέλτης” του Ιεράρχη της ακριτικής Μητρόπολης παύει τον συγκεκριμένο ιερομόναχο από τα ηγουμενικά καθήκοντα ενώ παράλληλα του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του πνευματικού. Σύμφωνα με πηγές μας αυτό είναι το πρώτο βήμα καθώς ακολουθεί το συνοδικό δικαστήριο στο οποίο και παραπέμπει τον π. Παΐσιο ο Μητροπολίτης Θεόκλητος μετά την απόφασή του πρώτου να παύσει τη μνημόνευση της ιερατικά προϊσταμένης του Αρχής δηλαδή του Μητροπολίτη βάλλοντας με τα κηρύγματά του κατά του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.