Διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Ξάνθης προς το Δημ.Συμβούλιο

Loading...


Ένα μήνα μετά την αποστολή της και τέσσερις ημέρες μετά τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης γι’ αυτήν και ακόμη το περιεχόμενό της δεν έχει γίνει γνωστό…

Ο λόγος για την επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Γ. Δρεμσίζη, με την οποία ο Ποιμενάρχης εξέφραζε την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον καθορισμό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ανήμερα γιορτής του Πολιούχου Αγίου της Ξάνθης.

Η εφημερίδα «Θράκη» φέρνει στο φως την επιστολή, και όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ «η «Θ» περίμενε την δημοσιοποίησή της μετά την επίμονη άρνηση περίμενε την δημοσιοποίησή της μετά την επίμονη άρνηση του κου Δρεμσίζη αυτή να αναγνωσθεί στην συνεδρίαση του συμβουλίου (παρά την επισήμανση του προκειμένου από τον ίδιο τον Μητροπολίτη)».

Αναλυτικά το έγγραφο της Μητρόπολης

Διαβάστε εδώ:  Ομάδες νεο-οθωμανών αναπτύσσονται στη Θράκη

Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης σας εκφράζουμε τη σφοδρή διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι, παρά τις προφορικώς εκφρασθείσες ενστάσεις μας, ο Δήμος Ξάνθης επέμεινε στον αρχικό προγραμματισμό του και πραγματοποίησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την 29η Αυγούστου ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου και επίσημον αργία. Είναι δυνατόν ο Εμπορικός Σύλλογος της Ξάνθης να τιμά την αργία του Πολιούχου και να την καταργεί στην πράξη ο Δήμος Ξάνθης;

Γεννάται το ερώτημα γιατί από τις 31 ημέρες που έχει ο μήνας Αύγουστος προτιμήθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Με τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον θα λαμβάνετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τις θεσπισμένες αργίες θρησκευτικών και τοπικών εορτών και ιδιαίτερα του Πολιούχου παρακαλούμε όπως αναγνώσετε κατά την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας μας και διατελούμεν.

Μετ’ ευχών και τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ