Δενδροφύτευση, αλλά και «καλλιέργεια» ψυχών από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (φωτο)

Loading...


Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Μαγνησίας Λαμίας

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μικρασιατών Αγίων Νέας Μαγνησίας Λαμίας Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος κατά την 1η ημέρα του νέου Εκκλησιαστικού έτους, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. 
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και σταθείς στην ερμηνεία της προφητείας του Ησαΐα ανέφερε ότι σήμερα με την αρχή του Εκκλησιαστικού έτους έχουμε και την αποκάλυψη του Χριστού στον κόσμο. Όποιος θέλει να γνωρίσει τον Χριστό δεν έχει παρά να πλησιάσει στον τόπο που εβρίσκεται, που είναι η Εκκλησία. Προέτρεψε δε να στηρίζουμε την ελπίδα μας στον Θεό, να προγραμματίζουμε την ζωή μας κατά Θεόν και να έχουμε την συνείδηση ότι είμαστε εφήμεροι, για να πράττουμε το αγαθό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέφερε το χρέος που έχουμε όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος τονίζοντας ότι είναι προς τιμήν της Εκκλησίας ότι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο καθιέρωσε την 1η Σεπτεμβρίου ως ημέρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ηγείται μιας παγκοσμίου προσπαθείας ευαισθητοποιήσεως των λαών προς το σκοπό αυτό. Κατόπιν Κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν πλησίον του Ιερού Ναού, όπου ο Ποιμενάρχης μας φύτεψε συμβολικώς τρία δένδρα.   

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δήμητρα Κατσαβριά, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας κα Βασιλική Μακρή και πολλοί κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας.

1
1
1
1
1