Δεύτερη ετήσια πανήγυρη Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Loading...


Την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, εορτάζει την δεύτερη ετήσια του, το Ιερό Προσκύνημα , στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, εις ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6.30 μ.μ. θα λάβει χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Ποιμενάρχου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί και η Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιο Ιωάννη.

Διαβάστε εδώ: Συγκλονίζει το νέο Θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό των άνω Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, ενώ τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, πέριξ του Ιερού Ναού.