Δεήση μπροστά στο εικόνισμα της Μεγαλόχαρης για όλους τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Loading...


από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ετελέσθη την Τρίτη 14 Μαϊου, στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Ιερά Αγρυπνία υπέρ Επιτυχίας, Φωτισμού και Προόδου των διαγωνιζομένων μαθητών, και στο πρόσωπο των παραστάντων και εκκλησιασθέντων αναπέμφθηκε δέηση μπροστά στο εικόνισμα της Μεγαλόχαρης για όλους τους μαθητές που δίνουν αυτές τις ημέρες εξετάσεις σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της πατρίδος μας.

Αγαπητά μου παιδιά, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Καθώς το πλοίο της ζωής σας ανοίγεται σε ένα καινούριο πέλαγος γνώσης, εμπειρίας και ζωή, αναζητώντας την «Ιθάκη» της προσωπικής σας ανέλιξης και καταξίωσης, η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου βρίσκονται, ιδιαίτερα και εντονωτερα τώρα, κοντά σας, καθώς οι κόποι μιας μακροχρόνιας προσπάθειας δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που καλώς η κακώς αποτελεί αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας σας πορείας.

Συμμερίζομαι την αγωνία σας, αφουγκράζομαι το καρδιοχτύπι σας.

Θέλω, όμως, και να σας τονίσω ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την κατεύθυνση της ζωής σας.

Η εισαγωγή σε κάποια σχολή είναι μεν μία  προϋπόθεση για την επαγγελματική επιτυχία, αλλ’ αυτό δεν είναι ούτε δεσμευτικό ούτε απόλυτο…

Ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν κλείνει ποτέ!

Με ηρεμία και ψυχραιμία, με εμπιστοσύνη στην Χάρη του Θεού, τον εαυτό σας και τις γνώσεις σας, θα βγαίνετε πάντα νικητές σε κάθε μάχη της ζωής σας!

Σας εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» και σας διαβεβαιώνω ότι στη ζωή, που τώρα ανοίγεται μπροστά σας, θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, συμπαραστάτης και βοηθός σας, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας, για την πρόοδό σας και συγχαίροντας για τις επιτυχίες σας.  

Με πατρικές ευχές και αγάπη

† Ο  ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄