Χειροτονία και πρώτη Θ.Λειτουργία του Επισκόπου Στρατονικείας Στεφάνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, η εις Επίσκοπον του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Στεφάνου, από τον , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Λέρο.

Στην Χειροτονία του Εψηφισμένου, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ρόδου κ. Κύριλλος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.

Στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.

Διαβάστε εδώ:  Χειροτονία Διακόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, όπου συνεχάρη τον νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Στέφανο, ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παΐσιο, τους Σεπτούς Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

Σήμερα, τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».