Χειροτονία Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στην Κω (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί της Κυριακής 16 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χειροτόνησε διάκονο τον Ιωάννη Σταυρόπουλο του Γεωργίου εξ Αμανιού.

Οπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Μητρ0πόλεως Κώου, «η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου ο υποψήφιος, κατά την καθιερωμένη τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χειροθετήθηκε υποδιάκονος και μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων χειροτονήθηκε διάκονος.

Στην ομιλία του προ της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε στον υποψήφιο ότι πρέπει να λέει πάντοτε την αλήθεια, ότι με την χειροτονία του αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να διαχειρίζεται τη Θεία Χάρη και ότι σκοπός του είναι να αρέσει και να ευαρεστεί τον Θεό και όχι τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον υποψήφιο που θέτει με αγάπη και αφοσίωση τον εαυτό του στη διάθεση της Τοπικής Εκκλησίας για να διακονήσει τον συνάνθρωπο, αλλά και την οικογένειά του που είναι δίπλα του, και ζήτησε οι προσευχές όλων να στηρίζουν τον υποψήφιο. Σημείωσε δε, ότι για να επιτύχει στο δύσκολο έργο που επέλεξε να αναλάβει είναι απαραίτητο να του συμπαραστέκονται οι οικείοι του, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του νησιού.

Διαβάστε εδώ:  Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αλμυρό (ΦΩΤΟ)

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, βαθύτατα συγκινημένος, ανέγνωσε Πατριαρχικό Ευεργετήριο Γράμμα με το οποίο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, με δική του πρωτοβουλία και προαίρεση, απένειμε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη.

Ο νέος διάκονος θα χειροτονηθεί την επόμενη Κυριακή, 23 Ιουλίου, πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζιάς, όπου και θα τοποθετηθεί ως εφημέριος».