Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Σάμου Ευσέβιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 19 Aυγούστου 2017 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Δημητρίου Πλακιώτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Μαραθοκάμπου Σάμου, όπου και θα υπηρετεί από τούδε και εις το εξής ως Εφημέριος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: «Ο νέος Πρεσβύτερος είναι έγγαμος, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών καί Διπλωματούχος της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Ο π. Δημήτριος επί τρία σχεδόν έτη διακόνησε με αφοσίωση τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ως Διάκονός του, όπως φαίνεται και από τον χειροτονητήριο λόγο του στον οποίο ετόνισε: «Θέλω απλά να γνωρίζετε, Σεβασμιώτατε, ότι για μένα σήμερα δεν τελειώνει η διακονία μου κοντά Σας, αλλά λαμβάνει μια ευρύτερη διάσταση. Θα παραμείνω πιστός διάκονός Σας! Θα βρίσκομαι κοντά Σας με την ίδια και περισσότερη ακόμη υπακοή, αγάπη και προθυμία. Παρακαλώ και Εσείς, μην παύσετε να δείχνετε ανοχή απέναντί μου και να με αγκαλιάζετε με την πατρική Σας Αγάπη.»

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του επέστησε την προσοχή του νέου Πρεσβυτέρου στο ιερατικό έργο, που του εμπιστεύεται ο Χριστός διά του Επισκόπου του, υπενθυμίζοντάς του την ρήση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου «πτερώσαι ψυχήν, αρπάσαι κόσμου, και δούναι Θεώ», καθώς πλέον ορίζεται ως ποιμένας του λογικού ποιμνίου του Όρμου Μαραθοκάμπου. Ανάμεσα στα άλλα τον προέτρεψε πατρικώς να εργασθεί αόκνως και ενδελεχώς για την αγάπη και την δόξα του Χριστού και της Αγίας Του Εκκλησίας, παραμένοντας επιφυλακτικός στο κοσμικό φρόνημα και αφορώντας στον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν Χριστόν.(βλ. Εβρ. ιβ 2)

Διαβάστε εδώ:  Χειροθεσία Αρχιδιακόνου στη Μητρόπολη Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον Ναό, για να αναφωνήσει το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Κληρικό, ζήτησε την από μέρους τους τιμή και αγάπη προς τον νέον Πρεσβύτερον ενώ δε παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την ανάγκη αναζωπύρωσης των ιερατικών κλίσεων μέσα από τις οικογένειες, ώστε παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής και τα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, να ευρίσκωνται και άνδρες, οι οποίοι και θα αναδέχονται θυσιαστικά την διακονία της ιερωσύνης, αλλά κάι γυναίκες σύζυγοι, που θα συμπαρίστανται στο σύζυγο Ιερέα, για να συνεχίσει ο κόσμος να έχει ζωή και σωτηρία, όπως τονίζει και ο Μ. Βασίλειος στην αγία Αναφορά του.

Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Πλακιώτης, να ευαρεστήσει τον Θεό ιερουργώντας τον Λόγον της Αληθείας και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ως και πάντων των Κληρικών ή λαικών Αδελφών, που συμμετείχαν στην χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστής».