ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Γέροντα Γρηγορίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η του μακαριστού γέροντα Γρηγορίου, πνευματικού πατέρα και κτήτορα της .

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν από νωρίς τη Μονή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στη Μεταμόρφωση και οι προσκυνητές μεταφέρονταν με λεωφορεία στο μοναστήρι.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, συγχοροστατούντος του Επισκόπου Ευδοκιάδος κ.κ. Αμβροσίου. Παραβρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Διονυσίου του Αγ. Όρους, Γέροντας Πέτρος, ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Αρσενίου, Γέροντας Θεόκλητος, ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, Γέροντας Τιμόθεος, η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Ορμύλιας, Γερόντισσα Νικόδήμη, η ηγουμένη της Μονής Ευαγγελιστού Ιωάννη Σουρωτής, Γερόντισσα Φιλοθέη, η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σίψας, ηγουμένη Γερόντισσα Πορφυρία, ο ιερομονάχος Ευθύμιος, Γέροντας του Κελιού Αναστάσεως στην Καψάλα, αγιορείτες πατέρες, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και εκατοντάδες πιστοί και πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντα.

Διαβάστε εδώ:  Εκοιμήθη ο γέροντας Γρηγόριος, πνευματικός και κτήτορας της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής

Η ταφή του Γέροντα Γρηγορίου έγινε δίπλα στον μικρό Ναό του Τιμίου Προδρόμου (παλιός ναός του Διονυσιάτικου μετοχίου) και όλοι οι παρευρισκόμενοι έκαναν το «κομποσχοίνι» υπέρ ανάπαυσης του Γέροντα.

Ο γέροντας Γρηγόριος υπήρξε πνευματικός φάρος για όλη τη Χαλκιδική και τη βόρεια Ελλάδα και ανέπαυσε πολύ κόσμο με την προσευχή του. Το ασκητικό του φρόνημα και η ησυχαστική βιοτή του είναι παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του εμπνέοντας μοναχούς και λαϊκούς στο δρόμο της αρετής και του πνευματικού αγώνα. Από το πρώτο λεπτό αγιορείτες πατέρες, κληρικοί και λαϊκοί από πολλά μέρη της Ελλάδος έφτασαν στο Ιερό Ησυχαστήριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αλησμόνητο γέροντα και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του.tilegrafima.gr