Ι.Μ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: Το ορεινό χωριό Πλατάνι, στα σύνορα Αργολίδας και Κορινθίας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2026 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, προκειμένου να τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης.
Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο εφημέριος του ναού, π. Ηλίας Γάτσιος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Νέας Κίου, π. Δημοσθένης Γάτσιος, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Πλατανίου, καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.
Στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού, ο εφημέριος του ναού, π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησε, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των κατοίκων του χωριού, τον Μητροπολίτη Αργολίδας για την τιμή που τους έκανε να παραστεί στην εορτή και να προεξάρχει της ακολουθίας του Εσπερινού.
Ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού με διάφορα γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει οι κάτοικοι του χωριού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών «Η Αγία Άννα».























