Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αγιο Νικόλαο Τρικάλων

Loading...


Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 η μνήμη του εν .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Τρίκκης: «Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο που ήρθε και λάμπρυνε με την Παρουσία του την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, τους ιερείς, τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Διαβάστε εδώ:  ΣΥΡΟΣ : Η νήσος τιμά τον Πολιούχο της Αη - Νικόλα

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε και το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από εγγύς και από μακράν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία από τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης και του Αγίου Νικολάου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την γλαφυρότητα του λόγου του, αναφέρθηκε εμπνευσμένα και εκτενώς στην μεγάλη μορφή του Αγίου Νικολάου. Τέλος ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων και ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο να συνεχίσει το πολύκαρπο και θεάρεστο έργο του».tilegrafima.gr