Απονομή πτυχίων της Σχολής Κατηχητών στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Loading...


Το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ. έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οικογενείας Πνευματικού στη Χαλκίδα, η Τελετή Λήξης των μαθημάτων και η Απονομή Βεβαιώσεων στους 75 αποφοίτους της Σχολής Στελεχών Κατηχητικού Έργου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η Εκδήλωση άρχισε με την προσφώνηση του Διευθυντού της Σχολής και Γραμματέως Νεότητος Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα λειτουργίας της Σχολής, η οποία οφείλεται στην πρόνοια και τον ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου για την κατήχηση του ποιμνίου του και την συνεχή εκπαίδευση Κληρικών και λαϊκών προς τούτο, ενώ ευχαρίστησε και τους  καθηγητές της Σχολής και όλους τους παρακολουθήσαντες.
Στην αποφώνησή του, η οποία σήμανε και την λήξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έκαμε μια σύνοψη πολλών από εκείνα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια των μαθημάτων, ευχαρίστησε όλους τους Καθηγητές, τους παρισταμένους δύο Αντιδημάρχους  κ. Τασούλα Ψυχογιού και κ. Αντώνη Αφράτη, τους σπουδαστές και όσους συνέβαλαν στην εν γένει καλή λειτουργία της Σχολής και απένειμε τις Βεβαιώσεις στους αποφοίτους, προτρέποντας τους να συνεχίσουν την μελέτη του λόγου του Θεού και να αγωνίζονται συνεχώς για τον προσωπικό τους καταρτισμό.

Ως Καθηγητές, δίδαξαν στη Σχολή οι: Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας, Πρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης – Εφημέριος Προκοπίου, Πρεσβ. Αβραάμ Αποστολίδης – Εφημέριος Αλοννήσου, κ. Αναστασία Πρωτογήρου – Πρωτοδίκης και Θεολόγος, κ. Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά – Εκπαιδευτικός, κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος – Θεολόγος και κ. Ελένη Κατσαρή-Καρλατήρα – Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας.

Μετά την απονομή των Βεβαιώσεων, προσφέρθηκε ένα κέρασμα σε όλους, κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν και απόψεις και εντυπώσεις από την λειτουργία της Σχολής.

 1