Απόλυτα ασφαλή παιδιά και στελέχη της Μητρόπολης Νεαπόλεως που βρίσκονται στη νήσο Πρώτη της Κωνσταντινούπολης

Loading...


ΠΩΣ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ

του Γιώργου Νταλιάρη

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα συνεχίζεται η διαμονή των στην κατασκήνωση του «Παιδόπολις», στη νήσο Πρώτη στη θάλασσα του Μαρμαρά πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Η αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Μητρόπολης, κ.Μαρία Χαραλαμπίδου, μίλησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην ενώ τονίζει πως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο σημείο, κοντά στην Πόλη. Δεν αντιληφθήκαμε, όμως, το παραμικρό. Γύρω στις 22:30 ο διευθυντής μου είπε πως υπήρξε κινητικότητα στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα, αλλά στο νησί ο κόσμος παρέμεινε ήρεμος. Μόνο το ηχογραφημένο μήνυμα ενός ιμάμη ακούστηκε το οποίο καλούσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους υπέρ του Ερντογάν», τονίζει η κ.Χαραλαμπίδου που προσέθεσε: «Τα παιδιά εκείνη την ώρα ετοιμαζόντουσαν να κοιμηθούν. Σήμερα το πρωί που σηκώθηκαν, ακολούθησαν το πρόγραμμα, όπως θα γίνει μέχρι τις 21 του μήνα οπότε κι επιστρέφουμε».

Οπως τονίζει το στέλεχος της Μητρόπολης Νεαπόλεως, τα γεγονότα δεν μεταφέρθηκαν εκτός Πόλης και ό,τι συνέβη τις κρίσιμες ώρες έγινε στα κεντρικά σημεία της μεγαλούπολης αλλά και της πρωτεύουσας Αγκυρας.

Την Πέμπτη επισκέφθηκε την κατασκήνωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιο, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ντητρόϊτ κ.Νικόλαο και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο.