Αποκαλυπτήρια προτομής του Ειρηναίου Γαλανάκη στην Κίσσαμο

Loading...


Τον Μητροπολίτη της προσφοράς και των έργων, Ειρηναίο Γαλανάκη που «έφυγε» πρόσφατα από την ζωή σε ηλικία 102 ετών τίμησαν σήμερα η τοπική εκκλησία και οι φορείς της Κισσάμου με τα αποκαλυπτήρια προτομής του που βρίσκεται στο Ανουσάκειο Ίδρυμα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β, παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

« Τιμάμε σήμερα ένα μεγάλο απόντα τον Ειρηναίο Γαλανάκη, που είδε ένα κόσμο, μια Ορθοδοξία να ξεφεύγει από τα όρια της Κρήτης και να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο αλλά κυρίως τον κόσμο που εγώ ποιμαίνω, την Αφρική. Του λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Οι μεγάλοι άνδρες δεν πεθαίνουν ζουν παντού, γιατί τους ακολουθούν τα έργα τους μα πάνω από όλα η ανθρωπιά τους», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος.

«Σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης η Μητρόπολη μας προχώρησε στην δημιουργία της προτομής του μακαριστού Ιεράρχη», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Κισσάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης του Ανουσάκειου Ιδρύματος με το Καρέλλειο Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Αυτή η αδελφοποίηση είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσομε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζομε», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Καρέλλειου Ιδρύματος Κώστας Δήμτσας.

Το Ανουσάκειο και το Καρέλλειο είναι δυο ιδρύματα που φροντίζουν ηλικιωμένους.

Με την αδελφοποίηση θα αλληλοϋποστηρίζονται σε επιστημονικό προσωπικό, θα υπάρχουν ανταλλαγές και εκπαιδεύσεις, κοινές προτάσεις για ένταξη δράσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ το Καρέλλειο θα ενισχύσει το Ανουσάκειο με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Το Ανουσάκειο θα στέλνει στο Καρέλλειο Κρητικά προϊόντα διατροφής.