Από «Ιερά Εξέταση» πήγαν να περάσουν το Μητροπολίτη Ιερισσού!

Loading...


Ακόμη και τον Επίσκοπο τους τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. κ . Θεόκλητο δεν υπολόγισαν οι Ιερισσιώτες.

Την Κυριακή των Βαΐων ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας και το βράδυ επέλεξε την Ιερισσό για να λειτουργήσει και να ευλογήσει το ποίμνιο του στην ακολουθία του Νυμφίου.

Έτσι το βράδυ των Βαΐων κατά την τέλεση της λειτουργίας στην Ιερισσό κάποιοι διέκοψαν επανειλημμένα την Λειτουργία ζητώντας από τον Μητροπολίτη να λάβει θέσει όσο αφορά του συλληφθέντες.
Μετά το πέρας της λειτουργίας και την επιστροφή του Μητροπολίτη προς την έδρα του στην Μητρόπολη που βρίσκεται στην Αρναία, αυτοκίνητο που ακολουθούσε τον Μητροπολίτη και αναβόσβηνε επίμονα τα φώτα ανάγκασε τον οδηγό και τον Μητροπολίτη να σταματήσει για να δουν τι συμβαίνει. Για δεύτερη φορά την ίδια ήμερα ήρθε αντιμέτωπος ο Μητροπολίτης με πολίτες της Ιερισσού ζητώντας επίμονα από τον Επίσκοπο τους να πάρει και πάλι θέση για το θέμα τον συλληφθέντων.

Δεν σεβάστηκαν τον Μητροπολίτη,  την  Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού.  Άρα για ποιο αγώνα μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάθε αξία της ζωή;

Η συμβολή της εκκλησίας στην κοινωνική ζωή βρίσκεται περισσότερο στα πρόσωπα που μεταμορφώνει παρά στα πράγματα που δημιουργεί .Ο εξαγιασμός ενός προσώπου είναι κατά πολύ ανώτερος από οποιοδήποτε κοινωνικό έργο. Αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την παραμέληση της κοινωνικής προσφοράς Άλλωστε και η κοινωνική προσφορά συνδέεται στην εκκλησία οργανικά με το πρόσωπο και την εν Χριστώ ανακαίνιση του.

Η εκκλησία δεν δικαιώνεται με τα κοινωνικά έργα η με την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων αλλά με την μετάδοση της χάριτος του Θεού και την μεταμόρφωση του ανθρώπου. Όταν όμως ενεργεί η χάρη του Θεού και μεταμορφώνεται ο άνθρωπος , υπάρχει και αντίστοιχη καρποφορία σε κοινωνικά έργα.