Απλά και ταπεινά τα ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου!

Μέσα σε κλίμα πνευματικής Χαράς, εόρτασε απλά και ταπεινά τα σεπτά ονομαστήριά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Ο ακούραστος και ακάματος εργάτης της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Ποιμήν ο καλός ο οποίος τίθησει την ψυχή του αλλά και την ζωή του, νυχθημερόν υπέρ των προβάτων, στον αμπελώνα του Κυρίου με αυτοθυσία και ευλάβεια, ως καλώς συνοδοιπόρος και πιστός συνακόλουθος δίπλα στον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ.κ. Γερμανόν.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με περιορισμένη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών, λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, η οποία απέδειξε πόσο ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος μπροστά στο θέλημα του Θεού, πόσο απομακρύνθηκε από τις εντολές Εκείνου και πόσο πρόσκαιρη και εφήμερη είναι η ευτυχία του…

Όλοι οι παριστάμενοι του ευχήθηκαν κατά την διανομή του αντιδώρου, εκφράζοντας την αγάπη αλλά και το σεβασμό τους τα δέοντα, έτσι ώστε να έχει υγεία και δύναμη ψυχής και σώματος προκειμένου να εργάζεται άοκνα και αγόγγυστα για την προκοπή και την πνευματική πρόοδο των Χριστιανών μας και να συνεχίζει να προσφέρει με αυταπάρνηση ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του, στην τοπική μας Εκκλησία!

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος αφού ευχαρίστησε τον πιστό λαό του Θεού για τις ευχές του, μετέβη στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλας Αμαλιάδος, όπου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανόν, τέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου του “Ηλείου”, ο οποίος εποίμανε θεοφιλώς την Ιερά Μητρόπολη κατά τα έτη (1968-1981), αφήνοντας μεγάλο Φιλανθρωπικό, Κοινωνικό και Ποιμαντικό έργο!

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.