1

Αντιπροσωπεία της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους στην Ευαγγελίστρια της Τήνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υποδέχθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, υπό τον Πρωτεπιστάτη Μοναχό Χριστοφόρο, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Εντιμολογιώτατο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στη Μεγαλόχαρη.

Εξάλλου, χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, επισκέφθηκε διαδοχικά το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, το Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Τήνου, γενόμενος παντού δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης, τιμής και σεβασμού από τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς, τις Μαθήτριες και τους Μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε προς τα παιδιά πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους διένειμε ειδικά φιλοτεχνημένα τετράδια, τα οποία εξέδωσε το ΠΙΙΕΤ, στο εξώφυλλο των οποίων υπάσχει αφιέρωση της 200ής Επετείου από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης και στο οπισθόφυλλο φωτογραφία του κάθε Σχολείου ξεχωριστά, με ευχές της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής.

Συνεχάρη, επίσης, τους Εκπαιδευτικούς για το ανθρωπαγωγικό έργο που με επιτυχία επιτελούν, όπως αποδεικνύει, είπε χαρακτηριστικά, η ευγένεια και η πολιτισμένη συμπεριφορά των μαθητών.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Μαθητές της Γ’ Τάξεως του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ στις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις.

????????????????????????????????????