΄Ανθιμος:«Μαύρη προπαγάνδα ότι η εκκλησία έχει περιουσία»

Loading...


Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, μίλησε για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μίλησε για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας, σχολίασε τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα και μίλησε για τα άκρα ενώ αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες της Μητρόπολης προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα.

Ο Παναγιώτατος είπε στην δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου, που τον φιλοξένησε στην εκπομπή της στον ΣΚΑΪ ότι στη συμπρωτεύουσα γίνονται διαρκώς συσσίτια για τους άπορους, ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν αρκετές έκτακτες περιπτώσεις που στηρίζονται άνθρωποι που υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα.   Και τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι που βοηθούνται οικονομικά από το φιλόπτωχο ταμείο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι «τους επαγγελματίες ψεύτες τους γνωρίζουμε και τους λέμε όχι».

Αναφέρθηκε και σε εκείνους που μιλούν για την εκκλησιαστική περιουσία και χαρακτήρισε αυτά τα λεγόμενα ως «μαύρη προπαγάνδα». Είπε δηλαδή: «Αυτή είναι μαύρη προπαγάνδα. Δεν υπάρχει μυθική περιουσία. Προπαγάνδα σε σημείο ύβρεως. Την περιουσία την πήρε το κράτος και δεν την έχει αξιοποιήσει».

Ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι το 95% των αριστερών είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ορκωμοσίας, λέγοντας: «Κάθε άνθρωπος που πάει στο δικαστήριο, ο πρόεδρος τον ρωτάει που θέλει να ορκιστεί. Οι περισσότεροι ζητούν τον θρησκευτικό. Εάν κάποτε φτάσουμε η Βουλή να μην κάνει ορκωμοσία, αυτό είναι δικαίωμα της Πολιτείας».

Σημείωσε ακόμη ότι «τα ράσα είναι μία παράδοση. Εμείς την έχουμε ζώσα και πάμε να την καταστρέψουμε».

Αναφέρθηκε πάντως και στο ότι τα άκρα στις μέρες μας ανθούν. «Είχα μία διαφωνία μαζί τους και δεν ξανασυζήτησα μαζί τους», είπε, ερωτώμενος για τη Χρυσή Αυγή. Και αστειεύτηκε λέγοντας «είναι άκρον χθες ότι ο Παναθηναϊκός έχασε χθες για το κύπελλο. Τα άκρα ανθούν στην πολιτική αλλά έχουμε και ανθρώπους που μάχονται ακόμη και για το ποδόσφαιρο».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να προέχει το ελληνικό συμφέρον και να μην διασπάται κανείς όταν πρόκειται για την Ελλάδα.