Αναχώρηση του Τιμίου Σταυρού από το Λαγκαδά- Εγκαίνια της 3ης Εμποροπανηγύρεως (φωτο)

Loading...


Την Παρασκευή 31 Μαίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου.

Εν συνεχεία στο Μητροπολιτικό Μέγαρο απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως. 
Αποδέκτης της τιμητικής διάκρισης, που δεν ήταν άλλη από τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Ελλογιμώτατο ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου δια την Νόσο του Alzheimmer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και Μελέτη του Γήρατος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, για την πλούσια κοινωνική και ηθική συμβολή του καθώς και το έργο του που επιτελεί όχι μόνο στην επαρχία μας αλλά και σε ολόκληρη την Ιατρική Επιστήμη.

1

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συμπαραστατούμενος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερίσσου, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου και Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλητου, ετέλεσε τα εγκαίνια της 3ης Εμποροπανηγύρεως του Λαγκαδά, η οποία βρίσκεται εντός της περιοχής των Λουτρών.

1

Κατά την τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πολύς κόσμος και εκθέτες. Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο Λαγκαδά για την οργάνωση της 3ης εμποροπανηγύρεως τονίζοντας την σημασία που έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου όπου και πραγματοποιήθη η επίσημος αναχώρηση του Τιμίου Σταυρού, του εγκιβωτισμένου εις την Ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ του Σκευοφυλακίου του Παναγίου Τάφου, το οποίο και παρέμεινε στον Ιερό Ναό για ένα διάστημα 15 ημερών.

1

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφερθεί στις εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν επ’ ευκαιρία της παρουσίας του σπουδαίου αυτού κειμηλίου της Ορθοδοξίας καθώς και της επετείου των 1700 ετών από της Υπογραφής του Διατάγματος των Μεδιολάνων. Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μία φορά εκ βάθους καρδίας των Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και τα μέλη της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την σχετική άδεια και ευλογία που παρείχαν ώστε να κομισθεί εντός των ορίων της Μητροπόλεως μας, το πανίερο θησαύρισμα της Πίστεως μας, ενώ κατέληξε την ομιλία του συγχαίροντας τους Ιερείς του Ιερού Ναού και ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ασσήρου π. Αλέξανδρο Φίλλιο για την άψογη και ακέραιο κατά πάντων οργάνωση του προσκυνήματος εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου.