Άναψε η φλόγα για την εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Την Παρασκευή 27.8.2016, το απόγευμα ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων , από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Η εν λόγω Ομοσπονδία είναι η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εθελοντών Αιμοδοτών και θεσμικός εταίρος του Υπουργείου Υγείας, ενώ εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
 Την δάδα άναψε ο από την ιερά κανδήλα της εικόνος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και την παρέδωσε στους λαμπαδηδρόμους εθελοντάς αιμοδότας, από Πάτρα και από άλλα μέρη της Ελλάδος, παρουσία του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος κ. Αποστόλου Κατσιφάρα και Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, των Προέδρων των Τοπικών Συλλόγων και πλήθους εθελοντών Αιμοδοτών, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων.
 Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του ανεφέρθη στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από την οποία δίδεται η δυνατότητα στον καθένα μας, με την προσφορά ελαχίστης ποσότητος από το αίμα του, να χαρίση την υγεία, πολλάκις δε να σώση αυτή ταύτην την ζωή ενός η περισσοτέρων συνανθρώπων μας.
Έκανε λόγο επίσης, για την θυσία επί του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος με το τίμιο αίμα Του ελύτρωσε το ανθρώπινο γένος και ανακαίνισε την σύμπασα κτίση.
Επήνεσε και ευχαρίστησε τους Συλλόγους των Εθελοντών Αιμοδοτών και ετόνισε ότι ο αγώνας και η προσφορά τους αποτελούν όαση στους σημερινούς απαράκλητους καιρούς.
Εν συνεχεία η φλόγα μετεφέρθη στην Πλατεία Γεωργίου Πατρών, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, με συναυλίες, ομιλίες και χορευτικά.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Συλλόγων, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και την Ιερά Μητρόπολη για την υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Να σημειώσωμε, ότι η Ιερά Μητρόπολις Πατρών εκτός από την Τράπεζα Αίματος, διαθέτει και ειδική εκπομπή στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως «Λύχνος», για την προβολή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.