Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό (φωτο)

Loading...


Εβδομήντα δέματα τροφίμων διένειμε σε ισάριθμες άπορες οικογένειες της περιφέρειας Διδυμοτείχου και Σουφλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Εκατόν είκοσι δέματα τροφίμων διενεμήθησαν επίσης προ ημερών σε ισάριθμες άπορες οικογένειες της περιφερείας Ορεστιάδος στο Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας παραπλεύρως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος.

Η τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της να συμπαρίσταται στους δυστυχούντας αδελφούς μας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά και η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνεται προϊόντος του χρόνου.

Ευχέλαιο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Το μυστήριου του Ευχελαίου τέλεσε την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου ε.ε. το πρωΐ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός για το προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο προσωπικό καλή δύναμη στο υπεύθυνο λειτούργημα του, ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και «Καλό Πάσχα» σε όλους τους παρισταμένους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στη νεοπαγή ενορία Αγίου Ιωάννου Βατάτζη στο Διδυμότειχο.

Επίσκεψη σε φυλάκια της παραμεθορίου

Επίσκεψη σε Φυλάκια της παραμεθορίου πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη το πρωΐ, 30 Απριλίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό Ιωσ. Μαυράκη, Διοικητή της 16ης Μεραρχίας, τον Ταξίαρχο Μαυρ. Πασσιά, Διοικητή της 30ης Ταξιαρχίας και τον Ταξίαρχο Θεοδ. Τοπούζη, Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή διένειμε στους στρατευμένους την Καινή Διαθήκη, που προσέφερε γι’ αυτό τον σκοπό η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία, μαζί με μία πασχαλινή λαμπάδα. Επικοινωνώντας με το προσωπικό των φυλακίων ο Σεβασμιώτατος τόνισε την διαχρονική επικαιρότητα της Αλήθειας που περιέχει η Καινή Διαθήκη, μίλησε για την Ανάσταση και ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους.

alt
alt
alt
alt