Αλιβέρι: Εορτασμός Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κακιά Σκάλα

Loading...


Με λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη ετσι και φέτος πλήθος πιστών συνέρευσε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 《Παναγίτσα 》στην Κακιά Σκάλα ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου …

με την ειδυλιακή θέα τον Ευβοϊκό Κόλπο και την χάρη της Παναγίας και φέτος να συγκαλέσει τους φιλεορτους πιστούς οι οποίοι τίμησαν με πολύ κατάνυξη και ευλάβεια την Θεομητορική Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως και των 9 ημερών απο την Σεβασμία της Μεταστάσεως της απο τα επίγεια στα επουράνια.

Έτσι και φέτος το εσπέρας της Πέμπτης 22 Αυγούστου με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και της Ιεράς Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με προεξάρχων τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβύτερου εξ Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Δημητρίου Πιλάτη και του εφημερίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρωτοπρεσβύτερου Ευαγγέλου Βογιατζή.

Παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου επίσης και η νεοσύστατη ομάδα Γ. Ο.Ε.Π.Τ.Α. Δ/Α Ευβοίας με τα άψογα μέτρα της Τροχαίας που έλαβαν για την διεκόλυνση της κυκλοφορίας στην ΕΟ Χαλκίδος Λεπούρων κατά την ώρα του Εσπερινού και ανήμερα στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου《Παναγίτσας》 χρονολογείται από το 1916 και κτήτορας του ιερού ναού ήτο ο Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης κατά σάρκα πατήρ του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου του εξ Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου καταγομένου.

Την επιμέλεια για την ευπρέπια τον στολισμό του περιβάλοντος χώρου του ιερού ναού είχε ο Εφημέριος της ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρωτοπρ
Ευαγγέλος Βογιατζης τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και την πολύτιμη βοήθεια πολλών εθελοντών που εργάστηκαν για την άψογη διοργάνωση της λαμπράς πανηγύρεως.

Το Αναλόγιο στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Λαμπράς Εορτής διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής 23ή Αυγούστου τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πιλάτης με συλλειτουργό τον εφημέριο Αγίου Ιωάννου Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή επίσης στο αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψαλτης Ιερού Ναού Αγίου Δημητριου ενορίας Αγίου Ιωάννου κ. Χρήστος Μίχας με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Αξίζει να σημειωσουμε ότι πλήθος πιστών συνέρευσε απο την παραμονή να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο καθ’ ότι όλη την νύχτα παρέμεινα πολλοί πιστοί στην εκκλησία με άγρυπνη προσευχή στην Παναγία όπως συνηθήζεται κάθε χρόνο και ιδιαίτερα φέτος με πολλά μικρά παιδιά.tilegrafima.gr