Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για την αργία της Κυριακής: Ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα μας ξανακάνει σκλάβους (φωτό υποδοχής λειψάνων)

Loading...


Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός του Ανθίας και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρούπολης.

Φέτος, είχαμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε τεμάχια εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας που δωρήθηκαν στην Μητρόπολή μας από την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Ριέτι από την Ιταλία.
Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, οι ιερείς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που μετέφερε και παρέδωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Ακολούθησε Δοξολογία για την υποδοχή των λειψάνων και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην ομιλία του για το ιστορικό της δωρεάς και της μεταφοράς των ιερών λειψάνων από την Ιταλία στην Αλεξανδρούπολη και ευχαρίστησε δημοσίως τον Θεοφ. Φαναρίου για την συμβολή του στην δωρεά των λειψάνων εκ μέρους του Βατικανού και της Επισκοπής του Ριέτι.

Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ενώ ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στην σειρά για να προσκυνήσει τα λείψανα.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο Μητροπολίτες. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφ. Φαναρίου μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τους Αγίους και την λατρεία που πρέπει να τους δείχνουμε και να προέτρεψε τους πιστούς να μην ζητάνε από τον Θεό διάφορα υλικά αγαθά αλλά να ζητάνε τον ίδιο τον Θεό να έλθει στη ζωή τους.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Θεοφ. Φαναρίου για την παρουσία του στην πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου και αναφερόμενος στην φημολογούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής που προωθείται από την Κυβέρνηση τόνισε πως η Κυριακή καθιερώθηκε ως αργία από τον Μέγα Κωνσταντίνο σε μια σκληρή εποχή, για να μπορούν και οι δούλοι να ξεκουράζονται μία μέρα την εβδομάδα και πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα μας ξαναγυρνούσε αιώνες πίσω και θα μας κάνει σκλάβους. Προέτρεψε δε τον κόσμο να εκκλησιάζεται την Κυριακή για να ευλογείται η αρχή της εβδομάδας τους γιατί έτσι θα μπορέσουμε να αντέξουμε και ξεπεράσουμε την κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε μικρά δεξίωση στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο του Ναού. Το απόγευμα τελέσθηκε Εσπερινός και το βράδυ οι Χαιρετισμοί του Αγίου Ελευθερίου. Τα λείψανα του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας Ανθίας θα παραμείνουν πλέον στον ομώνυμο Ιερό Ναό για ευλογία των ενοριτών και  των πιστών ολοκλήρου της Μητροπόλεώς μας.

1

1

1

1

1