Αγρυπνία για τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συλλειτουργήσει στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε για την μνήμη του , Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης: “Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μίλησε κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού για τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Οικουμένης τονίζοντας ιδιαίτερα τις αρχές τις οποίες έλαβε ο Άγιος από τους γονείς του και κυρίως από την αγία μητέρα του Ανθούσα, αρχές που τον βοήθησαν και τον ενίσχυσαν στη ζωή του ώστε να πορευθεί με σύνεση και ταπείνωση, κάνοντας πάντοτε το θέλημα του Θεού, δεχόμενος τις ύβρεις και τις εξορίες ως θεία δωρεά.

Διαβάστε εδώ:  Ιεράρχες και λαός συρρέουν στην μητρόπολη Μεσσηνίας για τις ευχές στον Χρυσόστομο

Περαίνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε και στον αδελφό του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο να ακολουθεί το παράδειγμα του Αγίου του και να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει δώσει ο εορτάζων Άγιος, ήτοι την Θεία Λειτουργία, ως πνευματικό εφόδιο στη διακονία και ποιμαντορία του”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr