Αγρυπνία για τον Αγ.Πολύκαρπο από τον Μητροπολίτη Παροναξίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής του , (ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Παροναξίας), ο χοροστάτησε στον Εσπερινό και ιερούργησε στην καθιερωμένη πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Εκεί φυλάσσεται απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου και η Εικόνα του.Τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και ευχαρίστησε τους πιστούς που συμμετείχαν λειτουργικά και προσευχητικά σ’ αυτή την κατανυκτική αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του Μεγάλου Ευεργέτου μας Αγίου Πολυκάρπου που μαζί με τον Πνευματικό του Πατέρα Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο μας χάρισαν την μεγαλύτερη ευλογία και δωρεά: την ίδρυση της τοπικής Εκκλησίας!

Διαβάστε εδώ:  O Αγιος Ιερομάρτυς Πολύκαρπος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλλε κατανυκτικά και μελίρρυτα, χοροί Ιεροψαλτών με την συμμετοχή των τριών Πρωτοψαλτών της πόλεως Νάξου (Ζωοδόχου Πηγής, Παντανάσσης και Αγίου Νικοδήμου).