Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του εν , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

Το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ιερά . Πλήθος ιερέων και λαού τίμησαν τον Άγιο και προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της , Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο. Ο λόγος του μεστός, θεολογικός και δογματικός, αναφερόμενος στην βιωτή του Αγίου.

Διαβάστε εδώ:  23 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου

Στην ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της απολύσεως ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου. Στο τέλος αυτής, ευχαρίστησε τους παρισταμένους ιερείς και τον ευσεβή λαό, εξαιρέτως δε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο, για την τιμή και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του. Ευχήθηκε ο πανάγαθος και δωρεοδότης Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να χαρίζει σε όλους πλούσια τα αγαθά και τα ελέη του.

Κατά τη διάρκεια αυτής έψαλλε η χορωδία του π. Γεωργίου Στάμου.

dsc08517_custom dsc08557_custom dsc08575_custom dsc08576_custom dsc08581_custom dsc08670_custom dsc08716_custom dsc08808_custom dsc08976_custom