Αγιασμός νέας κατηχητικής περιόδου από τον Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 άρχισε επίσημα η νέα κατηχητική περίοδος στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με τις ευλογίες και ευχές του .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση: «Το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας τελέσθηκε ο επίσημος της νέας κατηχητικής περιόδου και των κυριακάτικων ομιλιών που πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, της Χριστιανικής Εστίας και του Κέντρου Νεότητος. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος σε μιά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος σε νυχτερινή στρατιωτική άσκηση

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μας ανέπτυξε το θέμα της εναρκτήριας ομιλίας του που ήταν «Το Παλαιοημερολογιακό ζήτημα – Η απαρχή και η εξέλιξή του στην Ελλάδα» και αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία στην εξέλιξη του ζητήματος του παλαιού ημερολογίου και όσων το ακολουθούν στην Χώρα μας και των προβλημάτων που δημιουργούν οι οπαδοί του, αναφερόμενος και στο θέμα του καθηρημένου κληρικού της Μητροπόλεώς μας που αν και η Εκκλησία τον αποψίλωσε από την ιερωσύνη εκείνος προσπαθεί να δημιουργήσει στον τόπο μας μιά προβληματική παλαιοημερολογίτικη θρησκεία».tilegrafima.gr