680 εκκλ/κούς Συμβούλους στις ενόρίες της Ι.Μ. Δημητριάδος

Loading...


Τους διορισμούς στους 680 νέους Εκκλ/κούς Συμβούλους των Εκκλ/κών Συμβουλίων και των Διαχειριστικών Επιτροπών των ενοριών της Τοπικής Εκκλησίας επέδωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Δευτέρα 9/12.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρεις εισηγήσεις: από τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλο, περί διοικητικών θεμάτων, από τον κ. Μιχαήλ Βασιλικό, Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί νομικών θεμάτων και από τον κ. Απόστολο Χριστοδούλου, Συνταξιούχο Λογιστή, επί φορολογικών θεμάτων.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα νέα και τα απερχόμενα μέλη των Συμβουλίων, για την πολύτιμη, εθελοντική τους προσφορά στο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου.

Ξέρω τη δυσκολία.

Γνωρίζω πολύ καλά με πόσο κόπο οι ιερείς μου επέλεξαν, παρακάλεσαν, σας κάλεσαν κοντά.

Αλλά είναι πολύ σημαντικό, 170 Εκκλησιαστικά Συμβούλια και Επιτροπές σήμερα να νομιμοποιούν τα μέλη τους, που φθάνουν περίπου τα επτακόσια στην Τοπική μας Εκκλησία.

Αναρωτιέμαι, αν θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος θεσμός να έχει μια τέτοια προσφορά ανθρώπων.

Είστε ο θησαυρός μας. Και σε σας προσθέτω τις εθελόντριες γυναίκες, τα φιλόπτωχα ταμεία, σε όλο το κοινωνικό έργο που αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και έτσι παραμένουμε μια ζωντανή Εκκλησία.

Με άλλα λόγια αναλαμβάνετε μαζί μας, την ευθύνη να παραμείνει η Εκκλησία μας μάνα αυτού του λαού, να φανούμε αντάξιοι αυτών που προηγήθηκαν για να διασφαλίσουμε της Εκκλησίας τα πράγματα, τα χρήματα, την περιουσία αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε τον τρόπο στάσης των εθελοντών της Εκκλησίας απέναντι στο λαό: «δεν πρέπει ο λαός μας να δει μια Εκκλησία που θέλει μόνο να μαζεύει, που διχάζεται, που μεμψιμοιρεί, που απωθεί.

Πρέπει να δει στο πρόσωπό μας τον γλυκύ Ιησού, τους Μαθητές με τον ιεραποστολικό ζήλο, τους διακόνους που διακονούσαν ορφανά και χήρες, το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων, τη θεραπεία των ανθρώπων.

Αυτό ζητούν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στην εποχή μας. Είναι δύσκολη αποστολή, αλλά μας ταιριάζει.

Τώρα όλοι στρέφονται στην Εκκλησία. Τώρα όλοι ζητάνε από εμάς να γίνουμε οι χρηστοί διαχειριστές για να κρατήσουμε την ελπίδα στους ανθρώπους με το φαγητό, τη στέγη, το ρουχισμό, το φάρμακο, την ιατρική περίθαλψη…».

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που επικρατούν σχετικά με την μισθοδοσία των Κληρικών από την Πολιτεία και επεσήμανε ότι «Χειροτονούμε εξαιρετικούς ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά, αμισθί και κρατούν το ιδιωτικό τους επάγγελμα. Αλλά και περνάμε σιγά – σιγά και στις περιπτώσεις αυτές που θα πρέπει οι πιστοί, πλέον, να αναλάβουν και την ευθύνη του ιερέα.

Και θα γίνει αυτό με ένα τρόπο ήρεμο, που δεν θα είναι τόσο επώδυνος, αλλά θα είναι αποδοτικός …

Θα είναι, πλέον, μια νέα προσπάθεια στην Τοπική μας Εκκλησία για να έχουμε Κληρικούς που θα  διακονούν στο Θυσιαστήριο και στις ενορίες.

Άρα, περνάμε σε μια νέα περίοδο, κατά την οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε τα υπάρχοντά μας με ακόμη μεγαλύτερη σύνεση, προσοχή και ακρίβεια…».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον κ. Ευάγγελο Θεοδωρόπουλο, Συνταξιούχο Αρχιτέκτονα – Μηχανικό, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για την πολυχρόνια προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία.

alt
alt
alt
alt
alt