54 μητροπολίτες στην τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Loading...


Της Όλγας Τσιούλφα

Δύο εξέδρες στήνονται μπροστά από το ηρώο της Κομοτηνής για την τελετή υποδοχής που θα γίνει στις 14 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης στο Καθεδρικό Ναό

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται ο δήμος Κομοτηνής για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα Μουτάφη. Η τελετή υποδοχής που προγραμματίζεται για την επόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου, θα ξεκινήσει ως γνωστόν από τα όρια των νομών Ροδόπης Ξάνθης στο ύψος του Πόρτος Λάγος και θα κορυφωθεί στο κέντρο της Κομοτηνής. Για το σκοπό αυτό ήδη στήνεται από τους υπαλλήλους η τεράστια εξέδρα του δήμου μπροστά από το ηρώο, αφού η πομπή του νέου μητροπολίτη θα ξεκινήσει  μπροστά από το δημαρχείο και θα καταλήξει στο ηρώο για την υποδοχή του ιεράρχη.

«Εμείς σαν δήμος Κομοτηνής αυτά που πρέπει να κάνουμε θα τα κάνουμε», είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητα του δήμου Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης και πρόσθεσε ότι, «υπάρχει ένας συντονισμός αστυνομίας, στρατού, εκκλησίας ώστε να είναι όλα στην εντέλεια, εκείνη την ημέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζηλούδη θα στηθούν δύο εξέδρες μπροστά στο ηρώο της πόλης μέχρι την Παρασκευή. Στη μία θα βρεθούν, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας, ο τοποτηρητής, μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, καθώς και οι τοπικές αρχές. Συνολικά όπως είπε ο κ. Ζηλούδης το παρόν θα δώσουν συνολικά 54 μητροπολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας καθώς και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Να σημειωθεί πως η τελετή ενθρόνισης θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Κομοτηνής.

1