50ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Γερμανίας

Loading...


Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα ξεκίνησε τις εργασίες του το 50ό Ιερατικό Συνέδριο της με θέμα «Η ποιμαίνουσα θεολογούσα ιεροσύνη στον 21ο αιώνα».

Στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Brühl τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας. κ. Αυγουστίνου ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας κήρυξε την έναρξη του Ιερατικού Συνεδρίου. Παρόντες ήταν εκτός των συνέδρων γερμανοί και έλληνες επίσημοι μεταξύ των οποίων και η Γενική Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου η οποία απηύθυνε θερμό χαιρετισμό τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης από όλους μας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά τον εσπερινό η ενορία του Brühl παρέθεσε δεξίωση προς όλους, την οποία με πολλή φροντίδα επιμελήθηκαν οι κυρίες της Ορθόδοξης Διακονίας. Στο τέλος οι ιερείς-σύνεδροι μεταφέρθηκαν στο συνεδριακό κέντρο CJD BONN CASTELL στην Βόννη για την συνέχεια του Ιερατικού Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε εδώ:  Φθινοπωρινή συνεδρίαση του νέου Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Καναδά

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου η ημέρα ξεκίνησε με την ακολουθία του Όρθρου. Κατόπιν στην αίθουσα συνεδριάσεων ορθίων των συνέδρων αναγνώστηκε μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Εν συνεχεία άρχισαν οι κύριες εργασίες του Συνεδρίου με τις εισαγωγικές σκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για να ακολουθήσει η εισήγηση του κεντρικού ομιλητή Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Θερμού με τίτλο «Η λειτουργική ανανέωση ως έμπρακτη Εκκλησιολογία».

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρξουν εισηγήσεις διάφορες από κληρικούς και λαϊκούς, ενώ το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο για να δώσει την ευκαιρία της συνάντησης και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ιερέων.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr