50η Επέτειος Εγκαινίων Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κοσκίνων

Loading...


Επι τη 50η Επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Κόσκινα Δυστίων του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης πραγματοποιήθηκαν λαμπρές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εσπέρας του Σαββάτου 17 Αυγούστου…

τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ όστις και εκήρυξε τον θείο λόγο πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Παν Αρχιμ Παντελεήμων Πούλο από το Αργυρό τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο Κοσκίνων και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή καθώς επίσης την συμμετοχή πολλών πιστών μεταξύ εκ των οποιων παρέστη ο Δήμαρχος Αλιβερίου – Κύμης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς.
Ακολούθως μετά το πέρας του Εσπερινού στο προαύλειο του ιερού ναού πραγματοποιηθηκαν διάφοροι παραδοσιακοί χοροί απο το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοσκίνων.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 18 Αυγούστου τελουμένου του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον προαναφερθέντα ιερό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Παντελεήμων Πούλο από το Αργυρό τον Πανοσ Ιερομ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον εφημέριο του ιερού ναού Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό να ώστε να συμμετέχουν της Θείας Ευχαριστίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε θεόπνευστα ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην 50η επέτειο εγκαινίων του Ιερού Ναού και ομίλησε για την σημασία του εγκαινιασμού καθώς και αναφέρθηκε εκ της ευαγγελικής περικοπής.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέστη του κτιτορικού μνημοσύνου επίσης την άψογη οργάνωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων είχε ο εφημέριος π. Σταμάτιος Νόνας με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr