40 χρόνια από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Ν.Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σαράντα χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά του Αιτωλού Ν.Φιλαδελφείας συμπληρώνονται το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιερού Ναού, ο Ναός θεμελιώθηκε στις 17 Ιουνίου 1977 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμόθεο και την σύζυγο του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου Ιωάννα, σε οικόπεδο δωρεάς Γεωργίου και Σοφίας Πρέσση στη μνήμη των γονέων τους και λειτούργησε, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του Πρωτεργάτη, εμπνευστή και πρώτου εφημέριου αείμνηστου Πρωθιερέως Παναγιώτη Νταλάκου, για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους στο ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο και εγκαινιάσθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1988.

Διαβάστε εδώ:  Θεμελίωση εξωκλησιού από Μόρφου Νεόφυτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την σημαντική αυτή επέτειο της ιστορικής πορείας του Ι.Ναού θα τελεσθεί ευχαριστήριος Θεία Λειτουργία του Σάββατο το πρωί ενώ την Κυριακή 18 Ιουνίου θα τελεσθεί μετά την Θ.Λειτουργία Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Κτητόρων, Ευεργετών και Δωρητών. Οι επίσημες επετειακές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού στις 24 Αυγούστου μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

?????????????