3044 οικογένειες ενίσχυσε η Μητρόπολη Λαρίσης

Loading...


Ενεργοποιήθηκαν δυναμικά την ιερά αυτή περίοδο όλοι οι παράγοντες του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, προκειμένου να ενισχύσουν τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, ύστερα από την προτροπή του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Το Συμβούλιο της «Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης» της Ιεράς Μητροπόλεως και οι φιλόπτωχες κυρίες μαζί με τους υπευθύνους Ιερείς από τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία δούλεψαν πολύ σκληρά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, προκειμένου να μην  αφήσουν κι αυτά τα Χριστούγεννα κανέναν που να μην τον σκεφθούν. Έτσι, εκτός από τους 3044 ενδεείς αδελφούς  προς τους οποίους δόθηκαν τρόφιμα και κρέας από τις Ενορίες  και βοηθήματα από την ΛΟΓΙΑ της  Ιεράς Μητροπόλεώς  και τις ΕΛΦΑ των Ενοριών μας, και εκτός από τους σιτιζομένους αδελφούς του καθημερινού Συσσιτίου της    Ιεράς   Μητροπόλεως
« Ο Επιούσιος», προς τους οποίους θα διανεμηθεί πλούσιο Χριστουγεννιάτικο φαγητό για όλες τις άγιες ημέρες και προσωπικό δέμα με τα αγαθά των ημερών καθώς και με ενδύματα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά των σιτιζομένων, η τοπική  Εκκλησία, στα πλαίσια της ποιμαντικής της μέριμνας, δεν θα λησμονήσει τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλεώς , τις Δικαστικές Φυλακές Λαρίσης , την Θεραπευτική Κοινότητα «Έξοδος»,   το Κέντρο Ατόμων με  Ειδικές  Ανάγκες

« Ο Αριστέας», τα παιδιά των πολύτεκνων Ιερέων , τους Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς  «Παναγία η Αρμενιώτισσα», το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλούς ακόμη πτωχούς αδελφούς, ανήμπορους και ασθενείς Γέροντες, καθώς και νέους απόρους φοιτητές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος για άλλη μια φορά ευχαριστεί όλους τους ευλαβείς Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως, για την σπουδαία αυτή ανταπόκριση τους στο κάλεσμά της τοπικής Εκκλησίας.