1ο Φεστιβάλ Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Loading...


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης και αποτελούνταν από δύο μέρη.

Το α΄ μέρος διεξήχθη το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και σ” αυτό συμμετείχαν με χορωδιακά και χορευτικά σχήματα οι Ενοριακές Νεανικές Εστίες των Ιερών Ναών: Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού, Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορδελιού, Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων και Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.
Το β´ μέρος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου και έλαβαν μέρος οι Ενοριακές Νεανικές Εστίες των Ιερών Ναών: Αγίου Γεωργίου Φιλύρου, Αγίου Δημητρίου Συκεών, Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, Αγίων Θεοδώρων Συκεών, Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Τα νιάτα της Ιεράς Μητροπόλεως με τη ζωντάνια, τη λεβεντιά και τον παλμό τους, την επιμελημένη παρουσία, την ποικιλία των παραδοσιακών στολών και την άρτια εκτέλεση ενθουσίασαν τους πολυπληθείς θεατές (ξεπερνούσαν τους χίλιους διακόσιους) και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημά τους.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, και αφού με τον πύρινο λόγο του τόνωσε την ελπίδα και την αισιοδοξία όλων των παρευρισκομένων, επέδωσε στους προέδρους των Ενοριακών Νεανικών Εστιών δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό δώρο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με «χόρους κυκλωτικούς»…

1