180 χρόνια Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία Κομοτηνής

Loading...


Στην Κομοτηνή ο Αρμένιος Πατριάρχης του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ Α’ σε σύντομη δοξολογία με τον Οικουμενικό πατριάρχη Κων/πόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5μ.μ. ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος κι ο προκαθήμενος του Αρμενικού πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, καθολικός πατριάρχης κ.κ. Αράμ Α΄ θα τελέσουν επίσημη επίσκεψη στην Αρμενική εκκλησία όπου και θα λάβουν χώρα σύντομη δοξολογία και χαιρετισμοί.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό Κέντρο) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της 180ης επετείου από την ανέγερση της Ορθοδόξου Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής, παρουσία του Αρμενίου Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ Α΄, που προεδρεύει για δεύτερη οκταετή θητεία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των «Εκκλησιών» (Π.Σ.Ε.) και 57μελούς χορωδίας «Βαρτανάντς» από την Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του προέδρου του τμήματος Θεολογίας καθηγητή Χρυσόστομου Α. Σταμούλη για τα 180 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή Κομοτηνής και ομιλία με θέμα «Όταν η Θεολογία συναντά τον πολιτισμό της αγάπης».

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου κι ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί επισκοπική θεία λειτουργία και πατριαρχικό κήρυγμα από τον προκαθήμενο του Αρμενικού πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α΄ Στις 1.30 μ.μ. θα παραστεί επίσημο γεύμα προς τιμή των Πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Ο Χρυσόστομος Σταμούλης γεννήθηκε το 1964 στην Άφυτο Χαλκιδικής. Σπούδασε Θεολογία στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και του Ντάραμ Αγγλίας. Το 1989 αναγορεύτηκε διδάκτορας Θεολογίας του Α.Π.Θ. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διδάσκει τα μαθήματα της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και της Φιλόκαλης Αισθητικής της Ορθοδοξίας. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων και άρθρων. Έκανε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Διευθύνει τη Χορωδία και την ορχήστρα Νέων, «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες, διευθυντές ορχηστρών και τραγουδιστές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 1998 παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική εργασία με τίτλο «Λιταία πύλη». Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη μουσική για την ταινία: «Τα βήματα του αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα» (2000) και το ντοκιμαντέρ «Καππαδοκία» (2002).Ετικέτες