1300 μερίδες φαγητό προσφέρει ημερησίως η Μητρόπολη Κυδωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Οικονομικός Απολογισμός Αγάπης!
 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, στον δυναμικό Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη αλλά και σε όλο τον κόσμο που καθημερινά στηρίζει με κάθε τρόπο το φιλανθρωπικό έργο αγάπης της Μητροπόλεως μας απήυθηνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, μαζί με τον Υπεύθυνο Οικονομικών κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα γραφεία της Μητροπόλεως στη δημοσιογράφο της Τηλεόρασης Κύδων, κ. Αγάπη Νταγκουνάκη.

Εκτοξεύτηκαν τα έξοδα στις 516.667,32€ σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του 2013, ποσό που στο 90% στηρίχτηκε στην αγάπη του κόσμου και στις ευαισθητοποιημένες χορηγίες, σε μία περίοδο κρίσης.
Κύριο μέλημα της Μητροπόλεως, είναι να στηρίξει το έργο των Συσσιτίων, που καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των αναγκεμένων αδελφών μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υπέυθυνος Οικονομικών, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σιτιζομένων αδελφών μας έχει φτάσει στον ανησυχητικό αριθμό των 1300 μερίδων, μαζί με τα ενοριακά συσσίτια. Παρόλα αυτά η Μητρόπολη μας προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει όσο το δυνατόν και άλλες ανάγκες, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εισιτήρια για μεταφορά ασθενών, ρουχισμό, και είδη πρώτης ανάγκης.
Τόσο οι υπάλληλοι στα γραφεία της Μητροπόλεως μας όσο και οι εθελοντές καθημερινά ρίχνονται σε ένα αγώνα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν για οικογένειες και εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Ένας μόνος του δεν θα μπορούσε να καταφέρει τόσα πολλά.
Ικανοποιημένος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το 2014 να είναι μία χρονιά που κανείς να μην έχει ανάγκη το Συσσίτιο της Εκκλησίας και η μόνη μας ανησυχία να είναι να αναζητήσουμε το πνευματικό συσσίτιο. 

 Ετικέτες