12η ομιλία Κυριακής και τιμητική εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας(ΦΩΤΟ)

Loading...


  Άλλος ένας κύκλος Κυριακάτικων Εσπερινών Ομιλιών έκλεισε και αυτή την χρονιά, καθώς η τελευταία ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 15Φεβρουαρίου 2015, όπου ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: “ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο στόχο του ανθρώπου, που είναι να φτάσει στην θέωση και προκειμένου να τον πραγματοποιήσει, θα πρέπει να φοιτήσει στο σχολείο της Εκκλησίας, δηλαδή στην λατρευτική ζωή της, μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι Άγιοι της Εκκλησίας. Το κέντρο της ανθρώπινης υπάρξεως είναι το μυαλό, το οποίο, αν δεν συλλειτουργεί με την αγιασμένη από την Θεία Χάρη καρδιά, ως κέντρο ζωής για τον Ορθόδοξο πιστό, οδηγεί στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

 

 

Ο άνθρωπος θα πρέπει να φτάσει στην ομολογία που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος «ζω δὲ ουκέτι εγώ, ζη δὲ εν ςμοὶ Χριστός».

Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει ο άνθρωπος να ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του στον Χριστό, προκειμένου να μπει Εκείνος και να κατοικήσει μέσα του. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν επιθυμεί τον Χριστό και δεν του επιβάλλεται από κανέναν, πολύ περισσότερο από τον ίδιο τον Χριστό.

Τελικά, ο Χριστός είναι ο Μεγάλος Κριτής και στην Μέλλουσα Κρίση, όποιος έζησε σύμφωνα με το θέλημά Του, θα τον βλέπει ως Παράδεισο, ενώ εκείνος που τον απέρριψε θα τον βλέπει ως Κόλαση.
.
2. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της κυρίας Χρυσούλας Ρωμανού, συνταξιούχου τραπεζικού, η οποία προσφέρει εθελοντικώς τις υπηρεσίες της για 15 συναπτά έτη στον οίκο ευγηρίας «Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Τα Αγγελουδάκια» της Ιεράς Μητροπόλεώς. Στην προσωπικότητα και την προσφορά της κυρίας Ρωμανού αναφέρθηκε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, απένειμε στην κυρία Ρωμανού τιμητικό δίπλωμα και μια εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, τα οποία παρέλαβε η κυρία Ρωμανού ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και την στήριξη προς το πρόσωπό της και τον Άγιο Χαράλαμπο, του οποίου την παρουσία νιώθει έντονα στη ζωή της. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε την κυρία Ρωμανού για την ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά της και της ευχήθηκε ο Κύριος να της δίνει δύναμη για να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της, ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους ακροατές για την συμμετοχή τους και σε αυτήν την περίοδο των εσπερινών ομιλιών και ευχήθηκε σε όλους μια καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή.

 


 Ετικέτες