11 Χρόνια από την εκλογή και την χειροτονία του Μητροπολίτου Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που εξελέγη και χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Η εκλογή του έγινε σε μια κρίσιμη για την Εκκλησία περίοδο, όταν ο ίδιος υπηρετούσε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ήτο 19 Φεβρουαρίου 2005 ημέρα Σάββατο.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο και άλλους Αρχιερείς.

Κατά την 11η επέτειο από της εκλογής και χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Ιερά Αγρυπνία, στις 19 προς 20 Φεβρουαρίου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων, οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα, όπως και πλήθος ευσεβών Χριστιανών που αγρύπνησαν μέχρι το τέλος της Θείας Λειτουργίας, για να ευχηθούν στον πνευματικό τους πατέρα.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε βαθύτατα συγκινημένος τον Ιερό Κλήρο και το πλήθος των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στους ακατάλυτους πνευματικούς δεσμούς αγάπης που τον συνδέουν με το ποίμνιό του και ευχαρίστησε όλους τους Πατρινούς, για την βαθειά πίστη τους στον Θεό και τους ισχυρούς δεσμούς με την Εκκλησία και τον άπειρο σεβασμό στο πρόσωπό του.

 Παρεκάλεσε δε να προσεύχωνται, ώστε να ευοδούται το έργο της τοπικής μας Αποστολικής Εκκλησίας και της καθ’ όλου Εκκλησίας, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες