1.267.000 € το φιλανθρωπικό έργο της Μητρ. Πατρών χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, ενδύματα

Loading...


Στο πλαίσιο των εφετινών Πρωτοκλητείων πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των ενοριακών Φιλοπτώχων της Ιεράς . Ο ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ομίλησε επικαίρως στους υπευθύνους και τα μέλη των ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Αφού τους ευχαρίστησε για το πολύπλευρο έργο, που προσφέρουν στους δύσκολους καιρούς μας αλλά και την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ανέλυσε την αυριανή Ευαγγελική Παραβολή του καλού Σαμαρείτου, επικεντρώνοντας στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χριστιανικής αγάπης, δηλαδή το αυθόρμητον, το αυτοθυσιαστικόν, την ανιδιοτέλεια, την συνέπειαν και συνέχειαν και το απροσωπόληπτον αυτής. Ετόνισε ιδιαιτέρως την καθολικότητα της προς τον κάθε πλησίον αγάπης, αδιακρίτως θρησκείας, φυλής, κοινωνικής και οικονομικής καταστάσεως, υπενθυμίζοντας τους θεοπνεύστους λόγους του Αποστόλου Παύλου: «ουκ ένι ᾿Ιουδαίος ουδέ ῞Ελλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ· πάντες γαρ υμείς εις εστε εν Χριστώ ᾿Ιησού.» (Γαλ. 3,28).

Επιπλέον ανεφέρθη στις ιερές μορφές του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι οποίοι τις ημέρες αυτές εορτάζονται και αποτελούν πρότυπα και κήρυκες της ελεημοσύνης. Μας δίδαξαν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος, ότι στο πρόσωπο του κάθε πλησίον, έστω και ενοχλητικού ή απαιτητικού ζητιάνου, να διακρίνωμε τον ίδιο τον Χριστό «εν ετέρα μορφή» και ότι με μια μικρή ελεημοσύνη, μπορούμε να αγοράσουμε τον Ουρανό, διότι έτσι όρισε η φιλανθρωπία του Θεού.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέβη με μια γενική περιγραφή στον πλούσιο απολογισμό του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ενδεικτικώς μόνον σε χρηματικό ποσόν ανήλθε στο ύψος των 1.267.000 €, χωρίς να υπολογισθούνη βοήθεια σε τρόφιμα, ενδύματα, φάρμακα και άλλα υλικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Περαίνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προσεκάλεσε τα μέλη των ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων στα εγκαίνια του κεντρικού Συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την 28ην Νοεμβρίου ε. ε. και τα οποία λειτουργούν παραλλήλως και σε συνεργασία με τα υφιστάμενα ενοριακά συσσίτια.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την ομιλία ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση προς όλους τους παρόντες στον εορτασμό.

dsc_7990-antigrafo